Met een kettingblad uit onze shop bent u zeker van een ideale kettingcontrole. Wij bieden een breed scala van kettingbladen met verschillende bout cirkels en gradaties voor elke bike en elk gebied van het gebruik. De hoogwaardige kettingbladen zijn gemaakt van aluminium en zijn volledig CNC gefreesd. Verschillende fabrikanten bieden geanodiseerde versies aan voor vele boutcirkels, zodat het kettingblad van een eenvoudig slijtageonderdeel verandert in een echte tuning-oogvanger in vele verschillende kleuren. Met uitzondering van de kettingbladen met 1 versnelling, hebben de kettingbladen van een fiets een klimhulp die een snelle en soepele versnelling mogelijk maakt. Stalen klimhulpen garanderen een lange levensduur en nauwkeurig klimmen van de ketting zelfs na veelvuldig en intensief gebruik. Hier vindt u kettingbladen van gerenommeerde fabrikanten zoals e.thirteen, Sram, Shimano, Hope of Race Face in eersteklas kwaliteit!
Waar moet je op letten als je kettingbladen koopt
Hoe monteer je het kettingblad?
Waar moet je op letten als je een nieuw kettingblad koopt? Allereerst moet u nagaan welke bevestiging u nodig hebt en u moet erop letten hoeveel armen uw crank heeft. Aan elk uiteinde van de crankspil is het kettingring verbonden met een bout. Daarom zijn er 3-armen, 4-armen en 5-Arm Kettenblätter. De Direct-Mount kettingbladen zijn een uitzondering. Deze zijn met splines aan de as bevestigd. De boutcirkel is even belangrijk. Er zijn verschillen tussen sommige cranks in de grootte van de boutcirkel
Tand voor tand
Ten slotte moet u overwegen of u een kettingblad met conventioneel gevormde tanden wilt of een zogenaamd smal breed. Afhankelijk van de vorm wordt de ketting beter geleid en kunt u meestal zonder kettinggeleider.
U moet ook beslissen over het aantal tanden. De meeste kettingbladen zijn verkrijgbaar met 26 tot 38 tanden. Het aantal tanden van de kettingring bepaalt de grootte van de kettingring en dus ook de overbrengingsverhouding waarmee je trapt. Als vuistregel geldt: hoe groter het kettingblad, hoe zwaarder het tandwiel.
1-speed kettingbladen voor enduro en downhill
Singlespeed of 1-speed kettingbladen kunnen alleen als enig kettingblad worden gebruikt. Kettingbladen met 1 versnelling worden niet alleen gebruikt op dirt bikes, maar ook op downhillers, enduro bikes, fixies & singlespeed en BMX-fietsen (fietsen met een versnellingsnaaf zijn ook uitgerust met kettingbladen met 1 versnelling). Een kettinggeleider op downhillers en freeride fietsen zorgt ervoor dat de ketting niet van het blad valt, ondanks het ruwste terrein en de meest radicale actie. In de Enduro-sector worden de eenvoudige kettingbladen ook veel gebruikt sinds het 1×11-schakelsysteem. Hier bieden ze het voordeel dat je de ketting niet verliest op ruige passages. Zo'n kettingring heeft geen klimhulp en is voorzien van meer kettingringtanden.
Vervanging voor singlespeed en fixie
De singlespeed kettingbladen in onze winkel zijn gemaakt van aluminium en hebben geen klimhulp. Zij zijn uitsluitend ontworpen voor werking met één snelheid, d.w.z. vast of met een vrijloop-tandwiel. Met een gekleurd kettingblad kun je ook het uiterlijk van je fiets pimpen. Met uitgebreide accessoires zoals kettingbladbouten, spacers en kettingspanners in vele uitvoeringen en kleuren, kunt u uw fiets perfect op u afstemmen.
De belangrijkste vragen in het kort:
- Welke montagestandaard heeft het kettingblad nodig?
- Hoeveel tanden moet het kettingblad hebben?
- Voor welk versnellingssysteem is de kettingring nodig? Enkelvoudige snelheid of meervoudige snelheid?
- Heeft het kettingblad een klimhulp nodig of is een 1-speed kettingblad voldoende?
In onze winkel vindt u een grote selectie van verschillende kettingbladen. Verschillende kleuren, maten en uitvoeringen garanderen dat u de juiste kettingring voor uw fiets vindt.